Tablez x Manon de Groot | Furniture collection

‘Geen gek kunstwerk, maar een stijlvol statement’

Interieurontwerpster Manon de Groot staat voor uniek en stijlvol design, iets wat feilloos aansluit op het sublieme maatwerk van Tablez. Daarom besloten we het creatieve brein van Manon met het vakwerk van Tablez te combineren, met als resultaat ‘Zale’.

“In mijn ontwerpen zijn bijzondere materialen en details belangrijk. Zo ben ik ook bij Stephan van Tablez terecht gekomen. Ik zag de prachtige materialen waarmee hij werkte en besloot direct om een bericht te sturen.

Als interieurontwerpster kom ik vaak dezelfde tafels tegen; rechthoekig, rond of ovaal. Ik had behoefte aan een unieke tafel met organische vormen. Zo ontstond het ontwerp van de tafel ‘Zale’, wat kracht van de zee betekent en tevens een verwijzing is naar de golvende vormen in het tafelblad. Naast de unieke vorm, heeft het materiaal een stijlvolle brons kleur. Bij het zien van dit materiaal, dachten we beide direct: dit wordt ‘m!

Tijdens het proces vulden Stephan en ik elkaar perfect aan. Waar ik mijn creativiteit de vrije loop liet, had Stephan het technisch inzicht die ervoor zorgde dat mijn ideeën werkelijkheid werden.

De tafel is een echt statement in de ruimte. Een resultaat waar we trots op zijn, maar zeker nog niet het einde is. Het model willen we breder op de markt zetten en momenteel zijn we bezig met diverse varianten zoals een ‘ronde’ vorm en een salontafel.

Manon de Groot x TableZ
Manon de Groot x TableZ
Manon de Groot x TableZ
Manon de Groot x TableZ
Manon de Groot Tablez
TableZ Sketch

Fotografie Peter Baas
Product Design by Manon de Groot for TableZ

www.tablez.nl