Showw | Restaurant Amsterdam


Showw van Lendl Mijnhijmer en Dorus Floris is geopend in het CrossOver, nabij de Amsterdamse RAI. De twee horecaondernemers waren voorheen maître-sommelier en chef bij Bougainville* in Amsterdam. Showw is vier dagen per week open en heeft een grote open keuken.


Manon de Groot is verantwoordelijk voor de inrichting van het ruim 340 vierkante meter grote pand van Showw. "Het interieur heeft een moderne uitstraling met een subtiel rauw randje. De indeling is als volgt: een centraal geplaatste keuken, gevolgd door een lange gang en aan het einde een afsluitbare private dining-ruimte."

Rijke materialen en mooie structuren vormen de basis voor het interieur van Showw. De Groot: "Ingetogen luxe met een industrieel rauw randje. Rauw, artistiek, tegendraads en tijdloos dat is Showw. We hebben gekozen voor lichte kleiwanden en meubels in lichte stoffen, in combinatie met een donkere vloer en plafond."

"Het geheel blijft licht, ook door de fantastisch mooie raampartijen in het pand. We gebruiken de hoogte van het pand door onder andere in het midden een akoestisch kunstwerk te hangen, meubels tot aan het plafond en gordijnen van bijna vijf meter. De open keuken is onderdeel van het geheel en sluit naadloos aan bij het interieur."

Fotografie Tony Pérez
Interior Design and visualization by Manon de Groot 

www.restaurantshoww.com

Tekst: Entree Magazine

Restaurant Showw
Restaurant Showw
Restaurant Showw
Restaurant Showw
Restaurant Showw Render
Restaurant Showw Render
Restaurant Showw